Når gode kræfter går sammen kan vi ændre ting.

martinEazyintegration er en hjemmeside der kom i luften efter hårdt arbejde. Inspireret af Martin Zeissler kontaktede Grafiker Bjarke Rasmussen Martin og tilbød ham hjælp til at kunne skabe et internet univers for mennesker der vil bidrage til positiv integration og vil gøre en forskel for både de flygtninge der lander her, men også vil hjælpe til at integrationen opleves positivt. Inspireret af hvordan Martin ene mand har sat en ny dagsorden samt kunne debattere for ændret politik i medierne gjorde at Bjarke følte at her var noget at bygge på.
 
Vi håber andre vil følge trop og tage ansvar i deres områder så vi sammen kan give et andet indtryk end hvad der domineres i medierne, og samtidig håber vi at udnytte de ressourcer der er hos de nyankomne inden de langsom kvæles i systemet, og desilliousioneret går fra aktive ressourcer til passive forsørgelser fra staten. En tidligere aktivitet, en afstemning af krav og pligter, en forståelse for det land de lander i og ikke mindst forståelse af at de er mennesker og ikke bare et nummer i en statistik der misbruges i den politiske debat.
 
bsrMartins baggrund som kontanthjælpsmodtager og Bjarkes baggrund som kørestolsbruger, viser bare at ressourcerne til at gøre en forskel kan findes alle vegne. Det kræver kun at du vil se lidt ud over din egen cirkel og har lyst til at bidrage. Hvorfor ikke få et indhold og et gøremål i dagligdagen, istedet for at være passiv, mens du modtager din kontanthjælp. En aktiv rolle giver nye venner, du gør en forskel og ikke mindst - mange arbejdsgivere respekterer folk der tager deres egen skæbne i hånden og bliver et aktiv for andre.
 
Venligboerne bredte sig over det ganske land og som andre kastede vi os ind i denne folkebevægelse. Bjarke Rasmussen stiftede Venligboerne Skive og omegn og involverede sig kraftigt i Venligbo universet. Derfor har han været idemand, ophavsmand til Venligbo folderne der udspringer af aktuelle mødte problemer og manglende info til nye borgere.  Venligboerne er for alvor blevet en del af Danmark, og vi forsøger at samle overblik, brugbare materialer og producere ting der kan gavne og hjælpe i Venligbo grupperne med at skabe eazyintegration.
 
Så kom op af sofaen og hop ind i kampen for en bedre integration - både for flygtningenes, din egen og samfundets skyld.